ANNA SVÄRD - BERÄTTARLADAN 2018

ANNA SVÄRD - BERÄTTARLADAN 2018

fredag 10 augusti, kl 18:00

I den tredje delen av Löwensköldscykeln, Anna Svärd, tar Selma Lagerlöf en gruvlig hämnd på patriarkatet och dess enögda maktutövande, och det med skrattet och humorn som vapen. Det ligger ett löjets skimmer över prästen Karl-Arturs kompromisslösa sätt att följa det han upplever som sitt öde: att som Guds utvalde utföra det andliga uppdrag han tycker sig ha fått. Det är intrigmakerskan Thea Sundler som drar ner Karl-Artur till botten och hans förra fästmö Charlotte Löwensköld kan bara betrakta spelet på avstånd. Istället är det Anna Svärd, gårdfarihandlerskan, som i den lilla gråa stugan får ta upp kampen mot Thea. Det blir en bitter strid mellan dessa två kvinnor, där mannen till slut reduceras till ett bihang. Selma Lagerlöf är verkligen en storslagen berättare som ständigt överraskar oss, får oss att förundras, häpna och förskräckas. Inget mänskligt är henne främmande. Hon måste ha haft mycket roligt under arbetet med Anna Svärd.

Leif Stinnerbom Regissör, Västanå teater.

Premiär blir det traditionsenligt på midsommardagen och föreställningen spelas därefter i Berättarladan under hela sommaren.

Mer information om föreställningen finns på www.vastanateater.se

VARMT VÄLKOMNA!

Föreställningslängd meddelas här ett par veckor före premiär.

Meny - serveras i Berättarladans restaurang i föreställningens paus. Menyn skrivs här när den är klar.

Vegetariskt alternativ: kommer att finnas.

Välkommen till bords, vi hoppas det skall smaka!

Specialkost noteras direkt i er bokning - Beställ vanliga matbiljetter och kontakta sedan Scalateatern via mail till biljett@scalateatern.com eller via detta formulär eller 054-190080 och uppge ert bokningsnummer samt vad ni önskar skall noteras.

Biljetten ger rabatt på inträdet till Rottneros Park. Vid uppvisande av teaterbiljett till samma datum kostar inträdet 75kr.

Hitta till BerättarLadan - Västanå Teater

BerättarLadan - Västanå Teater
Rottneros Park
68694 Rottneros

Biljetter och priser

fredag 10 augusti, kl 18:00
Visa alla datum ››

BerättarLadan - Västanå Teater
Rottneros Park
68694 Rottneros

ticketmaster Från 350 kr
Till 590 kr