MENY

Stäng Om du inte hittar din stad eller ort här kan du söka efter den med hjälp av sökrutan ovanför

Sveriges största städer
Stockholm Göteborg Malmö Uppsala Västerås Örebro Linköping
Norrbotten Luleå Piteå Boden Västernorrland Sundsvall Örnsköldsvik Härnösand Värmland Karlstad Kristinehamn Arvika Uppsala Uppsala Enköping Bålsta Östergötland Linköping Norrköping Motala Kalmar Kalmar Västervik Oskarshamn Kronoberg Växjö Ljungby Älmhult
Västerbotten Umeå Skellefteå Lycksele Gävleborg Gävle Sandviken Hudiksvall Örebro Örebro Karlskoga Kumla Stockholm Stockholm Södertälje Täby Västra Götaland Göteborg Borås Trollhättan Gotland Evenemang på Gotland Blekinge Karlskrona Karlshamn Ronneby
Jämtland Östersund Strömsund Sveg Dalarna Borlänge Falun Avesta Västmanland Västerås Köping Sala Södermanland Eskilstuna Nyköping Katrineholm Jönköping Jönköping Värnamo Växjö Halland Halmstad Varberg Falkenberg Skåne Malmö Helsingborg Lund

Stäng listan med städer och län

Aska

Här visas alla tillfällen för detta evenemang

Pressbild: Aska

Biljetter & priser

Från 50 kr.

Evenemanget pågår mellan torsdag 16 mars och måndag 20 mars

"Med densiteten hos en dikt lägger den fältet öppet -" hela tiden med de största och svåraste känslorna alldeles under skjortkragen. Det är två människor. De lever. Hur kommer det att gå, egentligen? Vi störtar in i en annorlunda, enerverande verklighet i nutid.".

ASKA av Harold Pinter Med / Görel Crona & Johannes Brost Regi/ Görel Crona Översättning / Magnus Hedlund Förlag/ Nordiska ApS.

Ljuddesign / Robin Auoja Ljus / Marcel Karlsson.

Duon Görel Crona och Johannes Brost är återförenade på scen efter Görel Cronas hyllade uppsättning av August Strindbergs Dödsdansen. Denna gång som Rebecca och Devlin i Harold Pinters enaktare ASKA som hade premiär på Teater Brunnsgatan Fyra i Stockholm den 12 mars 2016. Aska är en mångbottnad föreställning om ett par som kanske är gifta, kanske har älskat varandra eller kanske inte ens känner varandra. De försöker förstå och leva vidare trots livets outgrundliga smärtor. Under sommaren 2016 spelade de för fulla hus på Skottorps slott i Laholm och har därefter turnérat runt om i landet. Den 21 januari 2017 har ASKA nypremiär på Teater Brunnsgatan Fyra Urpremiären var på The Ambassadors Theatre i London 1996, i regi av Harold Pinter själv. Den politiskt aktiva Pinter räknas som en av vår tids viktigaste pjäsförfattare och 2005 tilldelades han Nobelpriset i Litteratur.

Press:

"Det är givande att se Görel Crona och Johannes Brost tillsammans igen. De har uppenbart scentycke -" spännande att se vad för duett de skulle kunna ge sig på härnäst." - DN "Görel Crona har en intressant oberäknelighet som regissör (...) den lyfter fram det mångbottnade i pjäsen." - DN.

"Det finns i vår terapeutiskt strukturerade kultur en föreställning om att det som är riktigt viktigt, det talar vi om, förr eller senare. Hos Pinter är det precis tvärtom. Det viktigaste tiger vi om (...) Det blir bra dramatik av det där tigandet. Görel Crona och Johannes Brost tar väl vara på den." - Expressen.

"Görel Crona och Johannes Brost gjorde en fenomenal "Dödsdansen" häromåret och här i "Aska" visar de att det inte var en engångshändelse." - SR, Kulturnytt.

"ett slags i all anspråkslöshet så djupborrande och finkalibrerat skådespeleri. Pinters osäkrande av en epoks hela smärta i detta förtätade kammarspel tas väl om hand..." - SR Kulturnytt.

"väcker mer tankar och rörelse på blanka timmen än de flesta teatrar lyckas göra på en helafton." - Aftonbladet.

Föreställningens längd är 1 timme (utan paus)

Fler nyheter »