MENY

Stäng Om du inte hittar din stad eller ort här kan du söka efter den med hjälp av sökrutan ovanför

Sveriges största städer
Stockholm Göteborg Malmö Uppsala Västerås Örebro Linköping
Norrbotten Luleå Piteå Boden Västernorrland Sundsvall Örnsköldsvik Härnösand Värmland Karlstad Kristinehamn Arvika Uppsala Uppsala Enköping Bålsta Östergötland Linköping Norrköping Motala Kalmar Kalmar Västervik Oskarshamn Kronoberg Växjö Ljungby Älmhult
Västerbotten Umeå Skellefteå Lycksele Gävleborg Gävle Sandviken Hudiksvall Örebro Örebro Karlskoga Kumla Stockholm Stockholm Södertälje Täby Västra Götaland Göteborg Borås Trollhättan Gotland Evenemang på Gotland Blekinge Karlskrona Karlshamn Ronneby
Jämtland Östersund Strömsund Sveg Dalarna Borlänge Falun Avesta Västmanland Västerås Köping Sala Södermanland Eskilstuna Nyköping Katrineholm Jönköping Jönköping Värnamo Växjö Halland Halmstad Varberg Falkenberg Skåne Malmö Helsingborg Lund

Stäng listan med städer och län

Ericsson Globe

Johanneshov i Stockholms län

Ericsson Globe (tidigare Stockholm Globe Arena). Arenan gästas av mängder med olika evenemang såsom konserter med världsartister, stora galamiddagar, mässor och diverse idrottsarrangemang.

Globen, som officiellt heter Ericsson Globe (tidigare Stockholm Globe Arena), är den största sfäriska byggnaden i världen och Sveriges nationalarena. Arenan gästas av mängder med olika evenemang såsom konserter med världsartister, stora galamiddagar, mässor och diverse idrottsarrangemang. Varje dag kommer också besökare till arenan för att beundra byggnadens speciella arkitektur. Så se till att få tag på biljetter till ett av de oräkneliga evenemang som arrangeras i Globen och få en unik upplevelse!

Byggnationen av Globen började 1986 och var klart redan efter två och ett halvt år. Så 1989 invigdes detta stora bygge som har en diameter på 110 meter. Idag är den runda byggnaden en symbol för Stockholm. I februari 2010 öppnade ”Skyview”, en gondolbana som tar besökare upp till toppen, 130 meter upp, med två runda gondoler, från vilka man har en fantastisk utsikt över Stockholm.

Globen är Sveriges nationalarena för ishockey och det första större evenemanget i Globen var 1989 med VM i ishockey. Även stora matcher i andra idrotter avgörs i Globen. Musik är också stort i Globen och arenan har gästats av mängder med olika världsartister. Stora evenemang som anordnats är bland andra MTV Europe Music Awards och Eurovision Song Contest, och sedan 2002 har alla melodifestivalfinaler arrangerats här. Bob Dylan, Kiss och Linkin Park är bara några av de stora artister som har gästat Globen. Metallica håller publikrekordet med 16 531 personer i publiken, 2009. Kapaciteten vid ishockeymatcher är 13 850 personer och vid scenshower är max ungefär 16 000. Globen kan ta en bankettsittning för 2 600 personer och för biosittning cirka 13 000.

I Globen kan du koppla av på en av arenans sju restauranger och kaféer, du kan också handla drycker och tilltugg i någon av flertalet kiosker.

Det är enkelt att ta sig till Globen. Nära området finns Globens tunnelbanestation. 1500 parkeringsplatser finns i de två parkeringsgaragen, men tar du bilen så kom gärna i god tid innan ditt evenemang startar. Entréerna är sex till antalet (alla är handikappsanpassade) och enklast är att välja den som står på dina biljetter.

Adress

Ericsson Globe
Stockholm Globe Arenas
Globentorget 2
12177 Stockholm

Inga evenemang just nu

Just nu har vi inga evenemang hos Ericsson Globe på Evenemang.se. Det behöver inte betyda att inget händer. Kolla alltid direkt med Ericsson Globe för att vara säker.