MENY

Stäng Om du inte hittar din stad eller ort här kan du söka efter den med hjälp av sökrutan ovanför

Sveriges största städer
Stockholm Göteborg Malmö Uppsala Västerås Örebro Linköping
Norrbotten Luleå Piteå Boden Västernorrland Sundsvall Örnsköldsvik Härnösand Värmland Karlstad Kristinehamn Arvika Uppsala Uppsala Enköping Bålsta Östergötland Linköping Norrköping Motala Kalmar Kalmar Västervik Oskarshamn Kronoberg Växjö Ljungby Älmhult
Västerbotten Umeå Skellefteå Lycksele Gävleborg Gävle Sandviken Hudiksvall Örebro Örebro Karlskoga Kumla Stockholm Stockholm Södertälje Täby Västra Götaland Göteborg Borås Trollhättan Gotland Evenemang på Gotland Blekinge Karlskrona Karlshamn Ronneby
Jämtland Östersund Strömsund Sveg Dalarna Borlänge Falun Avesta Västmanland Västerås Köping Sala Södermanland Eskilstuna Nyköping Katrineholm Jönköping Jönköping Värnamo Växjö Halland Halmstad Varberg Falkenberg Skåne Malmö Helsingborg Lund

Stäng listan med städer och län

Amiralen

Malmö i Skåne

Amiralen är namnet på ett legendariskt danspalats på Amiralsgatan i Malmö som erbjuder en mängd olika möjligheter och lösningar för evenemang, konserter och konferenser.

Amiralen är namnet på ett legendariskt danspalats beläget på Amiralsgatan i Malmö. Egentligen ligger det närmare till hands att beteckna Amiralen som ett begrepp snarare än namnet på en byggnad, för så var det nämligen en gång i tiden.

Amiralen ritades av arkitekt Carl-Axel Stoltz och började byggas under det sena 1930-talet för att stå invigningsklart år 1939. Det blev genast en riktig braksuccé och var vid öppnandet de facto norra Europas största danspalats, alla kategorier. Trots att åren har gått och förutsättningarna har förändrats så bibehåller Amiralen fortfarande sin position som Malmös största dansgolv.

För många av de boende i Malmö och för all del folk från andra platser i Skåne och de södra delarna av Småland så kopplas Amiralen ihop med ljuva minnen. Det var på Amiralen man var med på sin första skoldans, upplevde sin första kyss eller använde den där fina kostymen för allra första gången. Fler och fler lärde sig att hitta till Amiralen och dansstället utvecklades ganska snart till en klassisk nöjesmetropol. I takt med att framgångarna för Amiralen växte blev danspalatset en av Malmös naturliga samlingspunkter för danssugna skåningar. Men tiderna förändrades och den gamla arenan föll alltmer i glömska.

Efter en längre tid av törnrosasömn har nya krafter tagit över arenan på Amiralsgatan i Malmö och därmed gjutit nytt liv i det gamla legendariska danspalatset. Stället har genomgått en kraftig renovering med sikte på att återigen inta tätpositionen som Malmös och hela Skånes nya samlingsplats för evenemang. Ett flertal större evenemang är redan inbokade i de uppfräschade lokalerna som håller en kapacitet om 1 500 platser. Biljetter till dessa evenemang har redan börjat att säljas. Tack vare sitt centrala läge kan Amiralen erbjuda en mängd olika möjligheter och lösningar för evenemang, konserter och konferenser. Vill du uppleva en riktig festkväll ska du genast köpa biljetter till Amiralen.

Adress

Amiralen
Amiralsgatan 35
21437 Malmö

Inga evenemang just nu

Just nu har vi inga evenemang hos Amiralen på Evenemang.se. Det behöver inte betyda att inget händer. Kolla alltid direkt med Amiralen för att vara säker.