MENY

Stäng Om du inte hittar din stad eller ort här kan du söka efter den med hjälp av sökrutan ovanför

Sveriges största städer
Stockholm Göteborg Malmö Uppsala Västerås Örebro Linköping
Norrbotten Luleå Piteå Boden Västernorrland Sundsvall Örnsköldsvik Härnösand Värmland Karlstad Kristinehamn Arvika Uppsala Uppsala Enköping Bålsta Östergötland Linköping Norrköping Motala Kalmar Kalmar Västervik Oskarshamn Kronoberg Växjö Ljungby Älmhult
Västerbotten Umeå Skellefteå Lycksele Gävleborg Gävle Sandviken Hudiksvall Örebro Örebro Karlskoga Kumla Stockholm Stockholm Södertälje Täby Västra Götaland Göteborg Borås Trollhättan Gotland Evenemang på Gotland Blekinge Karlskrona Karlshamn Ronneby
Jämtland Östersund Strömsund Sveg Dalarna Borlänge Falun Avesta Västmanland Västerås Köping Sala Södermanland Eskilstuna Nyköping Katrineholm Jönköping Jönköping Värnamo Växjö Halland Halmstad Varberg Falkenberg Skåne Malmö Helsingborg Lund

Stäng listan med städer och län

Alae- rörelse i ett nära möte med musik -Andersson Dance

2017-10-20, kl 19:00

Biljetter & priser

Fredag 20 Okt, kl 19:00


Marcusplatsen 17
Nacka

Från 150 kr

Köp biljett hos Ticketmaster

Koreografen Öjan Andersson och danskompaniet Andersson Dance skapar ett nytt verk i samarbete med pianisten Per Tengstrand. Alae är ett helaftonsverk för tre dansare och en pianist inspirerat av Beethovens sonater. Det är ett helt nytt sätt att lyssna på och uppleva Beethovens tidlösa musik, som framförs av fyra virtuoser på scenen, med världspremiär pa? Växjö Konserthus den 30 september.

I det nya verket Alae möts för första gången Örjan Andersson, en av Sveriges mest uppskattade koreografer, och den New York-baserade pianisten Per Tengstrand som är en av Sveriges mest framgångsrika artister på de internationella konsertscenerna. Tillsammans med dansarna Javier Perez, Ida -?Inxi-? Holmlund och Jernej Bizjak, kostymören Bente Rolandsdotter och scenografen och ljussättaren Chrisander Brun skapar den konstnärliga duon ett helt nytt verk där Beethovens klassiska stycken möter den samtida dansen. Utifrån tre av Beethovens sonater berättas tre historier som framförs av de tre dansarna och pianisten Per Tengstrand.

-" Det är ett annorlunda och högst personligt sätt att lyssna och titta på klassisk musik, säger Örjan Andersson. Ett möte mellan musikern, dansaren och publiken i en demokratisk anda där vi leker med rollerna. Jag är intresserad av hur vi lyssnar på musik och vad bilden gör med lyssnandet.

Alae är en benämning på en form som liknar en vinge -" som är vinglik -" och som man kan hitta både i människokroppen och på en flygel. Det var ett ord som jag fastnade för. En annan betydelse av ordet är ett litet rum, en alkov, i klassiska romerska hus, som öppnar upp sig mot mot ett större rum eller en innergård. Att jämföra med den konstnärliga process som arbetet med koreografi kan vara för mig.

Alae har premiär på Växjö Konserthus den 30 september och samproduceras med Regionteatern Blekinge Kronoberg. 90 minuter inklusive paus.

Biljetter köpes här eller Dieselverkstadens biljettkassa.

Ordinarie pris 225 kr Studenter, pensionärer och scenpassinnehavare: 150 kr Välkomna! www.dieselverkstaden.se

Läs mer här.

Hitta till Alae- rörelse i ett nära möte med musik -Andersson Dance