MENY

Stäng Om du inte hittar din stad eller ort här kan du söka efter den med hjälp av sökrutan ovanför

Sveriges största städer
Stockholm Göteborg Malmö Uppsala Västerås Örebro Linköping
Norrbotten Luleå Piteå Boden Västernorrland Sundsvall Örnsköldsvik Härnösand Värmland Karlstad Kristinehamn Arvika Uppsala Uppsala Enköping Bålsta Östergötland Linköping Norrköping Motala Kalmar Kalmar Västervik Oskarshamn Kronoberg Växjö Ljungby Älmhult
Västerbotten Umeå Skellefteå Lycksele Gävleborg Gävle Sandviken Hudiksvall Örebro Örebro Karlskoga Kumla Stockholm Stockholm Södertälje Täby Västra Götaland Göteborg Borås Trollhättan Gotland Evenemang på Gotland Blekinge Karlskrona Karlshamn Ronneby
Jämtland Östersund Strömsund Sveg Dalarna Borlänge Falun Avesta Västmanland Västerås Köping Sala Södermanland Eskilstuna Nyköping Katrineholm Jönköping Jönköping Värnamo Växjö Halland Halmstad Varberg Falkenberg Skåne Malmö Helsingborg Lund

Stäng listan med städer och län

Welcome to Night Vale

2016-10-09, kl 19:30

Pressbild: Welcome to Night Vale

Biljetter & priser

Söndag 9 Okt, kl 19:30


Mariatorget 3
Stockholm

Från 290 kr

Köp biljett hos eventim

Presenteras av FKP Scorpio:

Den spöklika staden i den amerikanske öknen liknar ingen annan. Welcome to Night Vale berättar små historier från befolkningens vardag som innehåller märkliga, gigantiska moln som regnar kadaver, mystiska figurer i mörka kåpor, en hemlig polisstyrka som alla vet om och ett ständigt vakande stadsråd… I oktober landar Night Vale i Sverige med nya liveshowen ”Ghost Stories” med gäststjärnor och livemusik på Rival i Stockholm! Sist de besökte Stockholm sålde de ut flera månader i förväg. Biljetterna släpps 19 april kl. 10:00.

Producenterna Joseph Fink och Jeffrey Cranor och programledaren Cecil Baldwin har skapat en värld som fångar tusentals lyssnare i månaden. I bara Sverige laddades podden ner 250 000 gånger under poddens första 50 avsnitt, och den har toppat Itunes listor i flera länder som en av de mest nedladdade podcasterna i världen. Idag finns det även flera böcker baserade på Welcome to Night Vale, mängder av fan fiction och det talas till och med om att spela in en film i den fiktiva lilla staden.

Numera finns en hel kultur kring serien, och det är inte för intet som jämförelser gjorts med Twin Peaks såväl som Stephen King. Den fiktiva, intagande handlingen i serien kretsar kring en till synes fridfull amerikansk stad i öknen, varifrån Cecil Baldwin sänder närradio om lokala väderprognoser som varvas med nyheter och historier om mystiska ljusfenomen på himlen och skrämmande figurer i mörka kåpor.

Den nya liveshowen ”Ghost Stories” handlar som alltid om det spöklika lilla ökensamhället, och appellerar både till oinvigd publik och dedikerade fans av podcasten. Liveshowen – den femte de turnerar med sedan 2013 - fungerar lika bra som en fristående show och som ett komplement till den ständigt föränderliga berättelsen om Night Vale.

Sist Welcome to Night Vale besökte Sverige sålde kvällen ut flera månader i förväg. Nu återvänder podden till Sverige för att spela in världens obehagligaste och roligaste närradio inför publik på Rival i Stockholm.

Åldersgräns: 13 år.

Hitta till Welcome to Night Vale